Visita Oficial

Avui hem hagut d’anar al Parlament de Catalunya, una petita representació del Poble Saharauí, dels infants que venen  a Catalunya a l’estiu… Ens hem trobat a la porta d’entrada, uns 30 infants Saharauís i algunes famílies hem entrat al parlament en grup ( passant per l’arc detector de metalls un per un, passar els bolsos per Rx… ( l’Abdelhag ens diu… l’Àlex i jo hem passat junts per l’arc .. no diguis res eh! – amb la cara seriosa i com si haguèssin fet alguna cosa il·legal).

Hem entrat al Parlament, pujat per impressionant escala – segons l’Emma com la de la Cenicienta – i hem entrat a l’hemiscicle, ens hem assegut i passats uns minuts i segons les indicacions de les persones de protocol… ha entrat la Presidenta del Parlament de Catalunya.

Primerament el delegat del Front Polisario a Catalunya, Oualad Moussa, ha fet un discurs, una mica reivindicatiu, com a de ser, pel poc recolzament que a nivell politic han sentit i senten, ha estat un gran discurs, demanant que la trobada d’avui no quedi aquí i ens continuem trobant, després ha parlat la presidenta de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, Núria Salamé, la Presidenta del Parlament Nuria de Gispert i en Nino, Bakr Mohamen-Lamin, que ha parlat en nom de tots els infants dels camps de refugiats de Tindouf, que també ha fet un gran discurs.

Quan s’han acabat els discursos, han repartit a tots els infant que hi havia una maqueta de paper del parlament de Catalunya, perquè la muntin i se la duguin al Sahara! i perquè puguin explicar que és el Parlament ( que és la casa de tots, i on decideixen els polítics, que hem votat, les lleis que ens protegeixen i coses que ens inconveixen, pel bé del nostre poble..- part del discurs- ens han fet una visita interessant pels salons més importants ( el saló rosa – on realment decideixen les coses ), la sala dels canelobres, que sería com una sala d’espera… i després hem anat a fer-nos una foto de grup a l’escala de la “CENICIENTA”.

Tot i que ha estat un acte polític, cada vegada més, crec que s’ha d’aprofitar qualsevol moment per reivindicar la situació en la que es troba el poble Saharauí i si mica en mica, més gent coneix la situació en la que es troben i anem juntant esforços i crits… serà cada cop més fort: VISCA EL SAHARA LLIURE!!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: