Un any més una situació diferent

Cada día és més aprop l’arribada dels nens i nenes sahrauís. Sempre pensem que tant debó vinguessin tota la família de vacances  en una situació normalitzada, com quan nosaltres decidim marxar de vacances a la platja, muntanya, sense cap problema, elles i ells després de 40 anys segueixen lluitant, i vivint en un camp de refugiats , gràcies a l’ajuda humanitària de famílies, associacions i ONG .

Nosaltres aquest any tindrem una altra visió, per diferents motius no podrem acollir cap infant,  ho viurem com a família de suport i col·laboradora.

Ja vam comentar que ens vam ficar a la junta i tots els seus membres hem estat treballant per que aquests dos mesos d’estiu puguin venir el major nombre s’infants i gaudir d’un estiu ple d’alegries. També les famílies han col·laborat d’una manera o altre… fent roses per la paradeta de Sant Jordi, baixant documentació legal que des de la DGAIA  s’ens demana, fent paperam d’hisenda, recollint roba per les families, després de les inundacions als campaments, fent difusió a les botigues o xarxes socials… Tothom que forma part de l’associació posa el seu granet de sorra, per aconseguir que estiguin una mica millor.

Busquem qualsevol moment per trobar-nos i acabem parlant del mateix: que podem fer per donar-los més veu i que la situació que pateixen des de fa 40 anys sigui més visible.

Molta gent quan parlem del tema comenta moltes coses… entre elles:

Dona, però no viuen tant malament, si tenen tele, mobils  o llum a les cases…

Després de 40 anys s’han hagut de moure i viure en les millors condicions possibles sense oblidar que estan en un  camp de refugiats, molts han aprés a contruir cases per viure, amb panells solars donats per entitats col·laboradores) poden tenir llum, carregar mobils, etc…però no viuen bé; viurien bé a casa seva, a la casa d’on fa 40 anys els van fer fora, on tenien els seus treballs, les seves comoditats com podem tenir-les nosaltres. per això m’emprenya que després de 40 anys no s’hagi possat mà al problema a nivell governamental.

Perdoneu la parrafada!.

També hem actualitzat la pàgina web de l’associació SAIS, podreu seguir totes les andances dels infants i nostres i us animo des d’aquí a que hi participeu d’una manera o una altra, si no voleu no cal que acolliu, tansols donant veu i difonent la seva causa ja està bé!

Queda menys d’un més i tornarem a viure explossions d’alegria i ulls com a plats!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: